Veelgestelde vragen


1. Is het noodzakelijk om me uit te kleden voor de massagebehandeling?

  • Nee, bij Clothes-On Massage mag je je kleding gewoon aanhouden. Er wordt dan ook niet gemasseerd met olie. We raden je aan om comfortabel zittende kleding aan te trekken of mee te nemen.

2. Is de massage nog steeds effectief wanneer er over de kleding wordt gemasseerd?

  • Absoluut! Het is een misvatting dat massages alleen het gewenste effect hebben bij direct huid-op-huidcontact. In verschillende Aziatische landen, waaronder Taiwan, wordt er vrijwel alleen maar gemasseerd over de kleding. Kenmerkend aan Aziatische massagetechnieken is dat er dieper op de spieren wordt gemasseerd door middel van drukpunten. Om deze reden zorgt één laag kleding er niet voor dat de effectiviteit van de massage afneemt. Sterker nog: voor sommigen biedt het juist een comfortabelere en meer ontspannen setting, waardoor de massage juist aan effectiviteit wint.

3. Thaise massagetechnieken.. Houdt dat in dat er een masseuse over mijn rug gaat lopen?

  • Nee hoor. Maak je maar geen zorgen! De Thaise massagetechnieken worden ingezet omdat deze zeer effectief zijn bij het behandelen van lichamelijke klachten. Bij Clothes-On Massage zijn we ons er echter van bewust dat een groot aantal mensen onder de Nederlandse bevolking last heeft van vastzittende spieren en/of aan weinig lichaamsbeweging doet. Pittige strekkingen en technieken uit de Thaise massage worden in de meeste gevallen dan ook vermeden. De bedoeling is om in ontspanning te komen, niet om te verkrampen van de pijn.

4. Waar moet ik aan denken bij yogastrekkingen? Moet ik dan actief mee bewegen?

  • Het gebruik van yogastrekkingen in een massage wordt ook wel yoga voor luie mensen genoemd. De masseur zorgt er namelijk voor dat de spieren in je lichaam door middel van rustige bewegingen flexibeler worden. Zelf lig je ontspannen op je rug of op je buik, afhankelijk van het gekozen aandachtsgebied. Je spieren zijn met elkaar verbonden. Net zoals je lichaam en je geest (een rusteloos lichaam is vaak een gevolg van een te druk hoofd). Beweging helpt om je spieren en gewrichten losser te maken. Wanneer je lichaam niet meer vastzit dan krijgt je hoofd ook weer meer ruimte.

5. Yoga is nieuw voor mij en ik ben overigens ook totaal niet lenig. Is dat een probleem?

  • In tegendeel. Clothes-On Massage kan in dat geval een mooie introductie voor je zijn. Je bouw en flexibiliteit maken niet uit. Ieder lichaam is anders en daar wordt bij de massage rekening mee gehouden. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tijdens de massage over je eigen lichaamsgrens gaat. Basisstrekkingen uit de yoga worden gebruikt vanwege het ontspannende effect en omdat het ruimte creërt. Het enige wat je zelf hoeft te doen is in een ontspannen houding liggen!

6. Ik ben een man. Is yoga typisch iets voor vrouwen?

  • In Nederland zijn vrouwen ermee gestart, maar tegenwoordig beoefenen ook steeds meer mannen yoga. Groot gelijk. Yoga vergroot namelijk je kracht, focus en flexibiliteit. Wist je dat yoga ooit zelfs is uitgevonden door mannen? Het is een mooie aanvulling op sporten als voetbal, hardlopen en wielrennen. Bovendien wordt yoga vaak ingezet bij burn-out klachten. Hetgeen voorkomt bij zowel mannen als vrouwen.

7. Waarom wordt er gemasseerd op een massagemat?

  • Masseren op een mat biedt meer ruimte en flow. In Thailand worden massages traditioneel altijd op een mat gegeven in plaats van op een tafel. Overigens wordt er bij Clothes-On Massage ook regelmatig gemasseerd op een stoel bij klachten in de nek en schouderregio en bij handmassages.

8. Kan ik ook kiezen voor een massage van enkel een bepaald aandachtsgebied?

  • In sommige gevallen is dit inderdaad mogelijk! Normaliter heeft dit de voorkeur bij projecten of bij mensen met terugkerende klachten. Omdat dit gaat om aanvragen op maat is ons advies om het contactformulier in te vullen voor de mogelijkheden. 

9. Ik weet niet zeker of deze massagevariant bij me past. Hoe kan ik hier achter komen?

  • Stel gerust en vrijblijvend je vragen via whatsapp of in een bericht via de contactpagina. We helpen je graag verder. Bij Clothes-On Massage vinden we het belangrijk dat je je prettig en op je gemak voelt. Eerst even kennismaken kan daarbij helpen.
©2020 Clothes-On Massage
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin